Ideeën

Goede ideeën zijn geld waard

Toelichting

Huidige fase

Ideeën delen

Om een idee in te dienen moet je inloggen of aanmelden.

Fases

Informatie

-

In deze fase delen we voorafgaand aan de start van het proces informatie. Bijvoorbeeld over waarom we dit doen, wanneer we van start gaan, en uit welke stappen het proces bestaat.

Om wat te kunnen doen op de website, moeten mensen een account aanmaken. Dit doen ze door op de knop 'Maak een account aan' te klikken, onder dit tekstveld. 

Maak een account aan

Ideeën delen

-

In deze fase kunnen bewoners hun ideeën delen op de website.

Vul alle informatie in die je wilt vertellen over je idee: waarom is het een goed idee? Wat draagt het bij aan de gemeente? Is het eenmalig of voor een lange periode? Hoeveel geld is er nodig en wat heb je nodig?

Wanneer je al iets verder bent, kun je ook een plan van aanpak en/of een begroting toevoegen.

Ideeën beoordelen

-

In deze fase kunnen geen nieuwe ideeën worden ingediend en doen we een eerste check op de bestaande ideeën. Ideeën die bijvoorbeeld illegaal zijn of waarvoor wij als gemeente/provincie niet bevoegd zijn om uit te voeren, worden verwijderd. Daarnaast kun je als je een idee hebt ingediend een mail ontvangen, met de vraag om je idee iets meer uit te werken of toe te lichten.

Ook wordt in deze fase gekeken of ideeën veel op elkaar lijken. In dit geval moedigen we de indieners aan krachten te bundelen! Zo kun je zoveel mogelijk steun verzamelen in de volgende fase.

Steun de ideeën

-

In deze fase kun je aangeven welke ideeën jou enthousiast maken. Dit doe je door een idee te steunen via de ‘steun’-knop. Bovendien kun je op ideeën reageren. Vind je dat een idee meer steun moet krijgen? Deel het idee dan via social media of start je eigen campagne in de buurt!

Haalbaarheidscheck en inschatting kosten

-

In deze fasen worden de meest gesteunde ideeën beoordeeld. Dit houdt in dat we onderzoek doen naar de haalbaarheid en de kosten van de ideeën. Deze maken we in de volgende fase bekend.

Publiceren beoordeling

-

In deze fase publiceren we de uitkomst van de haalbaarheidscheck en kosteninschatting.

Op basis van een aantal criteria die we delen op de website wijzen we ideeën af of accepteren we deze.

Waarom is een idee dan geaccepteerd of afgewezen? Dat kun je lezen in de beoordeling die we publiceren op de website. Daarnaast ontvangt iedere indiener een mail met daarin de eindbeoordeling en een toelichting.

Stemmen op ideeën

-

n deze fase kun je op de geselecteerde ideeën stemmen! 

Het kan zo zijn dat er een vast budget is. In dat geval kun je als individu aangeven hoe jij dat budget zou verdelen. Dit doe door ideeën toe te voegen aan je stembus, totdat je het budget hebt opgemaakt.

Net als in de steun-fase kun je een idee meer onder de aandacht brengen door het idee te delen op social media of door een campagne te starten.

Stemmen tellen

-

In deze fase worden alle stemmen gecontroleerd. In veel gevallen kan je namelijk niet alleen je stem indienen via de website, maar ook op een fysieke plek. Deze stemmen worden verzameld en verwerkt in de telling op de website.

De uitslag

-

In deze fase wordt de uitslag van de stemming bekend gemaakt. De winnende ideeën zullen in de loop van de tijd worden uitgevoerd. Hier houden wij jullie van op de hoogte! Hoe het staat met de uitvoering delen we namelijk op de website, op de pagina mijlpalen.

Een goed idee is geld waard

€25.000

Alle ideeën op de kaart

Investeringen

debby-hudson-1cEMf-Ua9iU-unsplash.jpg

Huiswerkbegeleiding voor basisschool

13-05-2022  •  Geen reacties  •  Marieke  •  Een goed idee is geld waard

Lees meer
Plantenbakken langs de weerszijden van de Schoolstraat

Plantenbakken langs de weerszijden van de Schoolstraat

13-05-2022  •  Geen reacties  •  Marieke  •  Een goed idee is geld waard

Lees meer

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.