Skip to content
Ideeën

De ideeënbus

Toelichting

Huidige fase

Deel je idee

Om een idee in te dienen moet je inloggen of aanmelden.

Fases

Informatie

-

Heb jij een idee hoe jouw leefomgeving mooier, leuker, velliger, duurzamer of socialer kan worden? Deel dan vanaf 10 september jouw ideeën op deze website. De ideeën kun je naar thema indienen bij ons. 

Deel je idee

-

Deel nu je idee voor de ideeënbus! 

Vul alle informatie in die je wilt vertellen over jouw idee.  

Denk hierbij aan: waarom het een goed idee is, of het eenmalig is en hoe we het samen op kunnen pakken. En bijvoorbeeld wat je nog meer nodig hebt.

Bovendien kun je op ideeën reageren. Bijvoorbeeld als je iets aan het idee wilt toevoegen, of wil meewerken aan het idee.

Deel nu jouw idee.

Deel een idee

Steun de ideeën

-

De steuncampagne is om te kijken hoe inwoners van het gebied over elkaars ideeën denken. De ideeën met de meeste steun worden door de gemeente gecontroleerd op juridische en financiele haalbaarheid. De ideeën die het meest gesteund zijn én aan de wettelijke en financiële haalbaardheids-eisen voldoen, gaan door naar de stemronde.

Bekijk alle ideeën voor de thema's. Je kunt jouw steun uitbrengen voor ideeën waar jij het meest enthousiast over bent door te klikken op de blauwe knop genaamd ‘steunen’ aan de rechterzijde van ieder idee.

Vind je dat een idee meer steun moet krijgen? Deel het idee dan via sociale media met de buttons naast het idee of start een eigen campagne in de buurt! 

Kan het?

-

In deze fase onderzoeken we of ideeën wettelijk en financieel haalbaar zijn. Die beoordeling zie je terug op de website. We zetten namelijk bij ieder idee of het haalbaar is of niet, en waarom. De ideeën die haalbaar zijn, gaan door naar de stemfase. Daar kan vanaf 25 januari op gestemd worden. 

Stemmen

-

In deze fase kunt u op de geselecteerde ideeën stemmen! 

Geef aan welke ideeën jij per thema het belangrijkst vindt, door erop te stemmen. Je kan op alle thema's stemmen. Maar per thema kan je één stem uitbrengen. 

Net als in de Steun-fase kun je ideeën onder de aandacht brengen door ze te delen op sociale media met de buttons naast het plan. Ook kun je een campagne starten in jouw eigen buurt voor meer stemmen op jouw favoriete idee.

De uitslag

-

De uitslag is vanaf 8 februari bekend! Vanaf dit moment houden we je ook op de hoogte van wat er verder met de ideeën gaat gebeuren. 

Investeringen

d1fee0342d02ec0bd399737d00ef0228002ee3ca.jpg

Speelplaats voor jongeren

17-05-2022  •  Geen reacties  •  Marieke  •  Spelen en ontmoeten

Lees meer
Meer bomen in de kinkelstraat

Meer bomen in de kinkelstraat

13-05-2022  •  Geen reacties  •  Marieke  •  Duurzaamheid

Lees meer

Over dit proces

Beslis mee over de verdeling van geld tussen verschillende ideeën en projecten.